Općina Sračinec darivala novorođenu djecu

Tradicionalno prije Božića, Općina Sračinec organizira susret s novorođenom djecom i njihovim roditeljima, kako bi ih darivala. Tako je bilo i jučer, kada su se u Domu kulture u Sračincu okupili roditelji djece rođene u drugoj polovici 2019. godine i najmlađi Srakari i Svibovčanci. U drugih šest mjeseci ove godine rođeno je 21 dijete.

– Jedna od meni najdražih obaveza je susret s vama i vašim najmlađim članovima obitelji. Danas smo tu da vam uručimo simbolični dar, kojim vam želimo barem malo pomoći u pokrivanju troškova koje imate. Općina Sračinec iznimno mnogo ulaže u predškolski odgoj, nakon godina iščekivanja pomoći od države sami smo izgradili novu zgradu dječjeg vrtića, a ove smo godine temeljito obnovili i uredili i stari dio vrtića. Našim je najmlađima sada na raspolaganju gotovo 1.000 kvadratnih metara vrhunski uređenog i opremljenog prostora s kojim bi se ponosili u bilo kojem gradu. Opremamo i našu osnovnu školu, iako nam to nije obaveza. U tu školu idu naša djece i naši unuci i osjećamo obavezu da im omogućimo najbolje moguće školovanje. Iduće godine ćemo ponovno nabaviti najmodernije interaktivne ekrane i nastaviti s ulaganje u trajne vrijednosti u školi. Zbog svega što radimo za djecu, naša je općina nositelj titule Općina prijatelj djece, na što smo posebno ponosni, – rekao ne na susretu načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Dar općine za prvo dijete je 1.000 kuna, za drugo 1.500 kuna, a za treće i svako sljedeće rođeno u obitelji 2.000 kuna. Sredstva su isplaćena iz proračuna Općine Sračinec.