Općina Sračinec darivala novorođenu djecu

Prema već ustaljenom običaju, nekoliko puta godišnje, Općina Sračinec poziva sve roditelje i njihovu novorođenu djecu te ih dariva. Tako je bilo i u petak, na prvom ovakvom susretu ove godine, a kako se čini, 2013. će biti potrebno upriličiti tri ovakva susreta.

Naime, općina Sračinec jedna je od malobrojnih sredina u Hrvatskoj s pozitivnim natalitetnim trendom koji se nastavlja iz godine u godinu. Na susretu s roditeljima i djecom ovaj put je cvijećem i novčanom pomoći od 1.000 kn darovano 22 djece – 13 djevojčica i 9 dječaka.

– Ovo je uvijek jedan od najljepših događaja u našoj općini. Čestitam vam svima na vašoj novorođenoj djeci i želim vam svima dobro zdravlje. Općina Sračinec na ovaj način, skromno, pozdravlja svoje nove stanovnike. Stalni pozitivan trend nataliteta u našoj općini dokaz je da su Sračinec i Svibovec Podravski mjesta ugodnog života. Na žalost, kriza koja je pogodila sve dijelove društva, nije zaobišla ni nas pa još čekamo početak izgradnje novog dječjeg vrtića. Nadamo se skorom početku radova i završetku vrtića koji će i vašoj djeci omogućiti kvalitetan predškolski odgoj. – istaknuo je u svojem obraćanju roditeljima načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. Uz njega, roditeljima je na prinovi čestitao zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić.