Općina Sračinec darivala svoje najmanje stanovnike

Čak 35 djece rodilo se u općini Sračinec u drugoj polovini ove godine. Nastavak je ovo trenda koji već godinama obilježava općinu Sračinec kao jednu od rijetkih u Hrvatskoj s prirodnim porastom stanovništva. Kako bi barem simbolično pomogli njihovim roditeljima, upriličen je susret vodstva Općine Sračinec s njima, a tom je prilikom isplaćena pomoć od 1000 kuna po djetetu.

– Ovo je prilika da pozdravim nove, najmanje stanovnike naše općine i vama roditeljima čestitam na prinovi. Drago mi je da ne moram ponavljati obećanja koja sam morao davati na ranijim sličnim susretima, a odnose se na naš dječji vrtić. Kao što znate, dograđeni dječji vrtić u punoj je funkciji, a mjesta će biti i za vašu djecu kada ih budete željeli upisati. Svi koji prate rad Općine znaju koliko ulažemo u kvalitetu života naše djece – od izgradnje vrtića, koji sami financiramo, preko financiranja mnogobrojnih aktivnosti djece u osnovnoj školi, sve do studentskih stipendija kojima pomažemo našim izvrsnim studentima. – rekao je u svojem obraćanju načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Uz dar od 1000 kuna majke djece primile su i cvijeće, a susret je bio prilika da se spomene nedavno priznanje koje je dobila Općina Sračinec.

– Sav naš trud i ulaganje u djecu nedavno je okrunjeno velikim priznanjem – Općina Sračinec proglašena je Općinom prijateljem djece. Iznimna nam je čast da smo u dosta rigoroznom procesu prepoznati po tome što sve radimo za djecu. Sigurna sam da će se i vaša djeca ugodno osjećati u našoj općini, a ovaj je poklon samo mali znak pažnje o okvirima financijskih mogućnosti proračuna. – istaknula je Stanka Miko, predsjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec i voditeljica projekta za dobivanje statusa Općina prijatelj djece.