Općina Sračinec dodijelila 27 stipendija učenicima i studentima

Nakon provedenog natječaja, Općina Sračinec je za školsku i akademsku godinu 2020./21. dodijelila 27 stipendija učenicima završnih razreda i studentima.

Pet učenika i učenica koji pohađaju završni razred srednje škole dobit će općinsku stipendiju od 200 kuna mjesečno. Osam studenata i studentica koji su zadovoljili kriterije, a studiraju u Varaždinskoj, Međimurskoj te Koprivničko-križevačkoj županiji dobivaju stipendiju od 400 kuna, a 14 studenata i studentica koji studiraju u udaljenijim mjestima dobivaju 500 kuna mjesečno.

– Kao i svake godine, i ove smo kao glavni kriterij imali uspješnost naših učenika i studenata. Naša je stipendija prije svega nagrada za izvrsnost, a može biti i odličan poticaj učenicima i studentima da je svojim trudom zasluže. Prošle godine uveden je i kriterij za povećanje stipendije u mjesečnim iznosima od 100 i 200 kuna, za studente i učenike s osobito dobrim rezultatima, nagradama i prema socijalnom kriteriju, što je u ovom natječaju iskoristilo deset studenata – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Zbog epidemiološke situacije ove se godine neće održati zajedničko potpisivanje ugovora. Studenti će svoje ugovore primiti na mail, a nakon što ga potpišu trebaju ga osobno donijeti u zgradu Općine, Varaždinska 188, Sračinec.

Lista kandidata za dodjelu stipendija 2020. godina

Zaključak o dodjeli stipendija 2020-21

 

Lista kandidata za dodjelu stipendija 2020. godina Zaključak o dodjeli stipendija 2020-21