Općina Sračinec nagradila stolnotenisače za ulazak u prvu ligu

Na završnom turniru za ulazak u prvu stolnotenisku ligu, koji je održan u Kotoribi, sudjelovali su i stolnotenisači STK Sračinec. Uz domaćine iz kluba Kos Kotoriba, na turniru su nastupili i stolnotenisači Cibalije iz Vinkovaca, Olimpije iz Osijeka i Posavca iz Kaniže. Ekipa STK Sračinec bila je u sastavu Dražen Liber, Anđelko Liber, Božidar Križanec i Damir Prikratki kao rezerva, a svi su domaći igrači iz Sračinca. U napetoj završnici uspjeli su pobijediti Cibaliju Vinkovce s rezultatom 4:2, što je bilo dovoljno za ulazak u prvu ligu.

– Ponosni smo na naše stolnotenisače i njihov ulazak u prvu ligu. Znamo da se radi o veteranima koji, bez obzira na godine, igraju odlično, a ovim su rezultatom to i dokazali. No ono što nas još više raduje je da u klub privlače djecu i rade s njima. Zbog toga ćemo im podići iznos financiranja za 5.000 kn, s dosadašnjih 15 na 20 tisuća kuna. Veseli me da osim ove prve, naš klub ima i drugu ekipu, sastavljenu od mlađih igrača, koja se natječe u županijskoj ligu. Često i ja dođem na trening stolnog tenisa i znam da ćemo uskoro morati obnoviti opremu što će Općina Sračinec sigurno realizirati. – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je sa svojim zamjenikom Krunoslavom Lukačićem primio stolnotenisače.

Stolnotenisači STK Sračinec treniraju u Sportskom centru Sračinec, utorkom i četvrtkom od 17 sati, a subotom od 10 kada nisu na natjecanju. Pozivaju roditelje da svoju djecu upute u tim terminima na upoznavanje sa stolnim tenisom.

Prva stolnoteniska liga je najjača liga u kojoj se natječu amaterski stolnotenisači, podijeljena je na zapad i istok s po deset klubova. Osim nje, postoji i super liga, u kojoj dominiraju profesionalci, a nisu rijetke ni ekipe s natjecateljima iz Kine.

Zanimljivo je da su stolnotenisači STK Sračinec svi veterani i u stolnom tenisu su gotovo od osnivanja kluba 1981. godine. Ostvaruju odlične rezultate na državnim veteranskim prvenstvima, a u šali za sebe kažu da zajedno imaju 214 godina i po tome su uvjerljivo najstarija ekipa u prvoj ligi.