Općina Sračinec podijelila “božićnice” studentima i stipendije najboljima

Druženje sa studentima, koje vodstvo Općine Sračinec organizira u predblagdansko vrijeme, bilo je prilika za potpisivanje stipendija te podjelu simbolične “božićnice” od 200 kuna. Na susretu su u ime Općine Sračinec bili načelnik Božidar Novoselec, njegov zamjenik Krunoslav Lukačić te predsjednik Općinskog vijeća Domagoj Bačani.

 

– Uvijek me veseli kad se susrećem s našim studentima, drago mi je da i ove godine najboljima isplaćujemo stipendije, a svima ovaj simbolični dar. Pravila za dobivanje općinske stipendije ponešto su izmijenjena, imamo sustav bodovanja, ali i dalje smo zadržali osnovnu ideju – stipendijama nagrađujemo izvrsnost. To znači da su ocjene glavni kriterij za ostvarivanje prava na stipendiju, a uveli smo i mogućnost da se ona poveća zbog izvrsnog uspjeha, aktivnosti na studiju i u lokalnoj zajednici te socijalnom kriteriju. Vjerujem da ćemo našim stipendistima olakšati materijalnu situaciju i pokriti barem dio troškova studija. Pozivam sve studente da sa svojim idejama slobodno dođu u općinu, rado ćemo pomoći, kako smo i puno puta do sada. – rekao je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Općina će u školskoj i akademskoj godini 2018./19. stipendirati šest učenica i učenika završnih razreda srednjih škola s 200 kuna mjesečno, osam studentica i studenata koji studiraju u Varaždinu i susjednim županijama s 400 kuna mjesečno te 20 studentica i studenata koji studiraju u udaljenijim mjestima s po 500 kuna mjesečno. Prema prije spomenutim dodatnim  kriterijima odobrena su i povećanja stipendije od 100 i 200 kuna mjesečno. Općina Sračinec će za ove potrebe iz proračuna izdvojiti 250.000 kuna.

Na susretu sa studentima bilo je riječi i o skorom ponovnom pokretanju Vijeća mladih Općine Sračinec, a svoje ideje o tome, ali i međunarodnoj tribini za mlade koja će se održati u ožujku, iznijela je Mateja Križnjak.