Općina Sračinec primila zlatnu plaketu i medalju za organizaciju Međunarodnog srakarskog fašnika

Odličan dojam ostavio je 7. Međunarodni srakarski fašnik, održan početkom mjeseca, kada je u gotovo trosatnoj povorci kroz Sračinec prošlo 1.300 karnevalista. Glavni pokrovitelj ovog karnevala je Općina Sračinec, koja je nagrađena zlatnom plaketom i medaljom.

– Ovo je potvrda da nas podržava i prepoznaje Hrvatska udruga karnevalista, od koje smo iz ruku predsjednika Ivana Prpića primili Zlatnu plaketu, te Federacija europskih karnevalskih gradova, čiju smo medalju primili. Već treći put posjetili su nas predstavnici europske federacije, a i gospodin Prpić je s veseljem pratio cijeli program našeg karnevala – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je u ime Općine Sračinec preuzeto plaketu i medalje.

Srakarski fašnik od svog osnutka organizira Udruga maškara Črna sraka iz Sračinca, pod vodstvom predsjednika Slobodana Drožđeka.

No, u općini Sračinec ne održava se samo ovaj fašnik, u utorak nas čeka karnevalsko veselje u Svibovcu Podravskom, s tradicionalnom Svibovskom svadbom.