Općine Sračinec, Cestica i Trnovec Bartolovečki zajedno u projektu za očuvanje okoliša

Općina Sračinec kao prijavitelj, zajedno s Općinom Cestica i Općinom Trnovec Bartolovečki, prijavljuje projekt pod nazivom Čuvajmo okoliš zajedno – promocija i edukacija o održivom gospodarenju otpadom.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“, kojeg provodi Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, objavljen je nedavno, a sporazum o zajedničkom sudjelovanju potpisali su danas u Sračincu načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Spomenute Općine će zajednički provoditi različite aktivnosti promocije i edukacije o načinima smanjenja stvaranja otpada, odvajanja, recikliranja i kompostiranja otpada u svrhu očuvanja okoliša i stvaranja zdravog životnog okruženja. Neke od edukativnih aktivnosti koje će se provoditi kroz projekt uključivat će specijalizirane radijske i TV emisije o gospodarenju otpadom, javne i edukacijske tribine za lokalno stanovništvo te radionice za djecu i natjecanja u školama.