Općinu  Sračinec posjetila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

Jučer je, u sklopu službenog posjeta Varaždinskoj županiji, ministrica Nikolina Brnjac posjetila i općinu Sračinec. S njom su u posjetu bili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ. U kratkom obilasku posjetili su park Velika graba u Sračincu, a domaćin, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, upoznao ih je s projektima koji su realizirani.

Nakon cjelovitog komunalnog opremanja područja općine, nastavljaju se ulaganja u projekte podizanja kvalitete života mještana i gostiju koji dolaze u Svibovec Podravski i Sračinec. U pripremi je projekt biciklističkih staza i trim staza uz rijeku Dravu, sa uređenjem parka Prodnica u Svibovcu Podravskom. Ministrica se susrela i s Nikolom Želimorskim, čija turistička agencija organizira rafting na Dravi i nudi usluge avanturističkog turizma. Općina Sračinec u idućim će godinama značajno povećati mogućnosti i kapacitete za razvoj turizma, jer uz navedene projekte, grade se i kuće za odmor, a sve više OPG-ova prepoznaje turizam kao dodatnu mogućnost prihoda. Treba na ekološki način iskoristiti prirodne ljepote rijeke Drave i općine Sračinec.

Ministrica Brnjac pohvalila je projekte i inicijative te istaknula veliki potencijal kontinentalnog turizma koji nije sezonski već može trajati 365 dana u godini.