Otvorena obnovljena svlačionica NK Podravac

U Svibovcu Podravskom je otvorena temeljito rekonstruirana zgrada svlačionice NK Podravac. U sklopu proslave šezdesetog rođendana kluba, pokrenut je ovaj opsežan posao u kojem je, osim zidarskih radova, izgradnje potkrovlja i novog krovišta, ugrađena nova stolarija i fasada, a sve s ciljem povećanja energetske učinkovitosti zgrade. Radove u iznosu oko 300.000 kn financiralo je većim dijelom Ministarstvo gospodarstva, u sklopu programa obnove zgrada radi povećanja energetske učinkovitosti, a s otprilike 25% Općina Sračinec.

Valja naglasiti i velike uštede ostvarene u pripremnim radovima, koje su obavili članovi i simpatizeri kluba. Na otvorenju se prigodnim riječima okupljenim stanovnicima Svibovca obratio Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec koji je bio i nositelj ovog projekta te načelnik Božidar Novoselec. Govorio je i Drago Oreški, predsjednik NK Podravac, a novu je zgradu blagoslovio vlč. Siniša Dudašek, župnik župe Sračinec.

 

– Ovo je tek početak pomoći koju će ovaj kraj dobivati od središnje vlasti. Veseli me da upravo ovdje otvaramo prvu zgradu u Hrvatskoj čija je rekonstrukcija većim dijelom financirana iz projekta poboljšanja energetske učinkovitosti. Želim da vam ova zgrada omogući još bolje sportske rezultate. – istaknuo je na otvorenju zamjenik ministra Ministarstva gospodarstva Alen Leverić.

 

(više fotografija pronađite u Foto galeriji)