Otvorena zabavna škola nogometa opet u Sračincu

I ove godine će, po treći put, biti organizirana Otvorena zabavna škola nogometa u Sračincu.

Otvorenu zabavnu školu nogometa – OFFS ( Open Fan Football Schools), osnovala je danska organizacija Cross Cultures Project Association (CCPA) u suradnji s Norveškim nogometnim savezom kao projekt tolerancije.

Škola nogometa Sračinec u suradnji sa humanitarnom organizacijom CCPA Hrvatska, organizira humanitarni projekt u trajanju od 5 dana za 200 djevojčica i dječaka u dobi od 6 do 12 godina, na prostoru nogometnog igrališta u Sračincu od 25.-29. lipnja 2013. godine, u   popodnevnim satima.

Osnovna ideja projekta je briga o djeci, organizacija slobodnog vremena djece u ljetnom periodu, spajanje djece različitih etničkih, religijskih i socijalnih grupa na istom terenu, razvijanje njihovih fizičkih, intelektualnih i kognitivnih sposobnosti učenjem kroz igru, učenje prihvaćanja drugačijeg od sebe, kako imati poštovanja prema suigračima, protivnicima i okolini koja nas prati.

VAŽNO! Mogućnost upisa u zabavnu školu nogometa imaju SVA djeca: ona koja već treniraju nogomet u klubovima, kao i ona koja prvi put dolaze na zajedničku igru. Pravo sudjelovanja imaju talentirani i oni koji to nisu, djeca s posebnim potrebama, pripadnici svih socijalnih i etničkih skupina.

Otvorena zabavna škola je POTPUNO BESPLATNA. Tijekom održavanja zabavne škole djeci će biti osigurana majica, kapa, narukvica i diploma za sudjelovanje u školi, ali i svakodnevno užina, te osvježavajući napitak za svakog sudionika.

Upisi i informacije o načinu rada škole, vršiti će se na stadionu NK Sračinec utorkom i četvrtkom u vremenu od 17:30 do 19:30 sati. Voditelj projekta je Marinko Habulan.