Pjesmom i veseljem dočekani prvašići u Osnovnoj školi Sračinec

Jučer je bio prvi dan nastave za sve učenike u Hrvatskoj, pa tako i za sedamdesetak prvašića koji započinju svoje školovanje u Osnovnoj školi Sračinec. Da bi im prvi školski dan bio radostan, pobrinuli su se njihovi stariji kolege pjesmom i veseljem.

Maloj svečanosti, priređenoj u školskoj sportskoj dvorani OŠ Sračinec, prisustvovali su zamjenica ministrice obrazovanja Lidija Kralj, Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, Miroslav Huđek, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, te u ime škole njena ravnateljica Lidija Valec. Ona se prva obratila okupljenim roditeljima i školarcima i svima zaželjela uspješnu novu školsku godinu.

– Danas smo svima podijelili jedan letak u kojem su pobrojane investicije Općine Sračinec u našu školu. Namjera nam je bila da informiramo roditelje o projektima koje ostvarujemo zajedno sa školom. Općinsko vijeće, načelnik i zamjenik načelnika, usko surađuju s ravnateljicom, a na našim sastancima s učiteljima svake godine definiramo prioritete investicija prema potrebama škole. Tako smo u zadnjim godinama investirali velika sredstva u opremanje škole, od pametnih ploča, novih interaktivnih ekrana, tableta za nastavu povijesti, školskih ormariće za sve učenike, pametne solarne klupe u dvorištu, da nabrojim samo neke. Osim toga kontinuirano financiramo školu plivanja, školsku prehranu za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, produženi boravak, natjecanja i još puno toga. Nadamo se da će standard koji je dosegnut u ovoj zgradi uskoro dobiti i djeca u Područnoj školi u Svibovcu Podravskom i da će županija realizirati projekt obnove, u kojem ćemo mi kao općina surađivati – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon načelnika roditeljima i djeci obratio se zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, i sam stanovnik Sračinca i roditelj četvoro djece koja su jednom bila prvašići OŠ Sračinec. Istaknuo je odličnu kvalitetu obrazovanja koju dobivaju djeca u našoj županiji te obećao skori početak radova na obnovi Područne škole Sračinec. Pozdravio je ulaganje Općine Sračinec u OŠ Sračinec te djeci poželio uspjeh.  

– Meni je ovo 45. put prvi dan škole, a još uvijek me veseli svaki prvi dan škole. Želim vam sreću u svoje ime i u ime ministrice Divjak i želim vam otvoriti vrata u novi svijet Škole za život. Hvala Varaždinskoj županiji i Općini Sračinec, što daju ključnu pomoć u razvoj školstva u Sračincu – istaknula je zamjenica ministrice obrazovanja Lidija Kralj.