Plac na Gmajni u Sračincu opet okupio mnoštvo

Plac na Gmajni, koji se tradicionalno održava u sklopu Dana Miholja, ponovno je privukao mnoštvo posjetitelja. Oni su mogli uživati u izloženim rukotvorinama mnogobrojnih udruga iz Sračinca, Varaždinske, Koprivničko – križevačke, Međimurske i Osječko – baranjske županije te u proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.

Drugi dio placa održavao se u Velikoj grabi, a bio je namjenjen djeci. Tako su se u rad s djecom uključili OŠ Sračinec, Dječji vrtić Bambi, Savjet mladih te udruga Črna sraka s mnogobrojnim kreativnih radionicama i igrama za djecu. Djeca su mogla isprobati gađanje lukom i strijelom u organizaciji Trakošćanskih samostreličara i razgledati izložbu malih životinja

Na Placu na gmajni mogao se kušati šaran na rašljama, kojeg su pripremili članovi ŠRK Sračinec te srakarski gulaš koji su i ove godine pripremili vrhunski kuhari iz općine Sračinca predvođeni zlatnim kuharima Damirom Crlenim i Anđelkom Levanićem.

“U ime kuharske ekipe iz Sračinca i Svibovca Podravskog želim vam dobar tek. U ovo je jelo uloženo tri dana rada vrsnih kuhara, potrošili smo oko 300 kilograma srnećeg mesa, 60 kilograma luka i mnogo drugih sastojaka. Najavljujem za iduću godinu proširiti ovo gastro druženje na dva dana s međunarodnim karakterom.” – rekao je Damir Crleni, zlatni kuhar.

Za veselu atmosferu pobrinuo se tamburaški sastav „Euforija“.

Udruga žena Preslica, koja je bila organizator Placa na gmajni, pobrinula se da svako dijete koje je bilo na placu dobije besplatno kapicu i oslikavanje lica.