Placom na Gmajni završen miholjski vikend u Sračincu

U nedjelju na kraju vikenda Dana Miholja, u Sračincu je po 11. put održan Plac na Gmajni. U prostoru ispred Doma kulture smjestili su se mnogobrojni stolovi s tradicionalnim proizvodina – od ručnih radova do skulptura, slika i prirodnih prehrambenih proizvoda.

– Zahvaljujem svim izlagačima, ove ih godine imamo 45 iz pet županija. Hvala i svim posjetiteljima što se s nama družite već dugi niz godina, a posebna zahvala ide ženama iz Udruge žena Preslica Sračinec koje su danima pripremale i organizirale ovu manifestaciju. Vjerujem da ćemo se družiti još puno godina. – izjavila je prilikom otvaranja Placa na Gmajni predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.

Uz izlagače na stolovima, predstavljen je i rad Športsko ribolovnog društva Sračinec koji su pripremili i sprecijalitet – šaran na rašljama, a djeca su iz malog bazena moga probati lov ribe na plovak.

Na susjednom dječjem igralištu “Velika graba” održana je izložba malih domaćih životinja, a najmlađi su mogli jahati na ponijima. Trakošćanski streličari su predstavili svoje vještine i zainteresiranima omogućili da se oprobaju u baratanju lukom i strijelom. Već prema običaju, Plac na Gmajni bučno su otvorili kuburaši iz Udruge kuburaša Maruševec

– Drago mi je da smo opet zajedno na našem Placu na Gmajni. Već petu godinu pripremljen je naš srakarski gulaš koji ćemo svi uskoro kušati. Za njega su uz naše proslavljene vrhunske kuhare najzaslužniji obitelj Rudolfa Kirića koja je osigurala meso, tvrtka KB je donirala pribor za jelo, tvrtka MCI Trada koja je osigurala sve ostale sastojke za gulaš, a pekara Katarina osigurala je svježi kruh. Uživajte u ovom ugodnom danu. – okupljenima se obratio i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Veliku kuharsku ekipu koja je nekoliko dana prije kuhanja počela pripremati srakarski gulaš, predvodio je Damir Crleni: – Izuzetno mi je veselje da se mi kuhari petu godinu ovdje okupljamo i pripremamo srakarski gulaš. Hvala cijeloj ekipi koja je radila na ovom jelu. Mislim da smo ove godine napravili najbolji gulaš od kada ga radimo ovdje. Meso jelena, vepra i srne izuzetno je kvalitetno, unutra imamo i nešto gljiva, kao i svake godine te puno ljubavi koju smo uložili u ovo jelo dok smo ga kuhali. Mnogi vrsni kuhari potekli su iz ove sredine i postigli vrhunske rezultate. – izjavio je Damir Crleni.

Plac na Gmajni posjetili su zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alan Košić.

Sportski dio programa održan je u poslijepodnevnim satima – nogometna utakmica NK Sračinec i NK Podravac iz Svibova Podravskog, a na teniskim terenima je održan turnir. Večernji sati bili su rezervirani za zabavu i smijeh za koji su se pobrinuli tamburaši PST Sračinec i Kerekesh teatar.

 

 

Dani Miholja – Plac na Gmajni

Posted by Općina Sračinec on 27. rujan 2015