Plasman na državnu smotru mješovitog vokalnog sastava ACAPELLA, KUD-a Zavičaj Sračinec

Na 20. susretu zborova malih vokalnih sastava u Novom Marofu prošle nedjelje 16. lipnja, Acapella je ponovo izborila plasman na državnu smotru .

Vokalni sastav Acapella počeo je s radom ujesen 2014. godine želeći obnoviti muziciranje zborskog pjevanja po čemu je KUD Zavičaj Sračinec bio poznat, budući da je to bila sekcija na temelju koje je osnovano društvo. Sastoji se većinom od pjevača koji su u počecima djelovanja zbora bili njegovi članovi. Želja im je zainteresirati svojim pjevanjem nove pjevače kako bi iz vokalne skupine prerasli ponovo u kvalitetan zbor.

U svom repertoaru imaju razne pjesme narodnog, svjetovnog i vjerskog izričaja. Vokalna skupina Acapella višestruko je nagrađivana  na državnim smotrama malih vokalnih sastava. Tako su i prošle godine u studenom predstavljali Varaždinsku županiju na državnoj smotri malih vokalnih sastava u Đurđevcu, gdje su za svoju izvedbu osvojili najveći broj glasova selektora i osvojili zlatnu plaketu. Ocjena je to napretka i kvalitete rada samih pjevača, a koje uspješno vodi maestra Janja Knapić Omranloo prof.