Po savjete o legalizaciji objekata u Općinu Sračinec

Prije nekoliko dana u Općini Sračinec održana su dva predavanja na temu legalizacije bespravno sagrađenih objekata. Oba predavanja, a održana su u Svibovcu Podravskom i Sračincu, bila su izvrsno posjećena, a interes za ovu temu bio je izniman. O konkretnim pravilima i na konkretnim primjerima o ovoj su temi govorili načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i djelatnici projektantske kuće Vektra, a podijeljeni su i materijali s dodatnim uputama za legalizaciju.

No osim ovih predavanja, na koja ipak nisu mogli doći svi zainteresirani, u Općini Sračinec odlučili su svoj prostor ustupiti projektantskoj firmi Vektra kako bi besplatnim savjetima mogli pomoći stanovnicima općine. Tako će djelatnici ove tvrtke sve zainteresirane savjetovati svaki utorak u vremenu od 10 – 14 sati i četvrtak u vremenu 15 – 18 sati u zgradi Općine Sračinec. Savjeti su besplatni i nisu uvjetovani izradom dokumentacije kod navedene tvrtke.

Želimo na ovaj način što više pomoći našim sumještanima kako bi ovaj, ponekad zbunjujući posao oko legalizacije, odradili na vrijeme i što kvalitetnije. Općina će na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća donijeti odluku kojom se propisuju posebna pravila oko legalizacije, pa će tako iznos komunalnog doprinosa za legalizaciju gospodarsko-poljoprivrednih objekata (štala, šupa, kokošinjaca, svinjaca, škednji i sl.) biti samo 1 kunu po kubičnom metru prostora. Na ovaj način želimo u ovim teškim vremenima pomoći svima da financijski što bezbolnije obave svoju zakonom propisanu obavezu.” – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.