Počela Dječja sportska škola Sračinec

Dječja sportska škola Sračinec je humanitarni projekt koji je pokrenut prije šest godina u Sračincu u suradnji sa danskom i švedskom nogometnom organizacijom, a posljednje tri godine organizira ga Nogometni klub Sračinec samostalno. Voditelji projekta su Marinko Habulan – voditelj škole, Tomislav Križanec – voditelj trenera i programa i Viktorija Bučela – tehnički voditelj. Dječja sportska škola Sračinec traje tri dana na prostoru nogometnog igrališta u Sračincu i to od 2. do 4. srpnja 2015. godine u popodnevnim satima. Sudionici su djeca u dobi od 3 do 12 godina, ukupno njih 170. Mogu sudjelovati sva djeca, bez obzira na spol i da li se bave sportom ili ne.

Osnovna ideja projekta je briga o djeci, organizacija slobodnog vremena u ljetnom periodu za djecu, spajanje djece različitih etničkih, religijskih i socijalnih grupa na istom terenu, razvijati njihove fizičke, intelektualne i kognitivne sposobnosti učenjem kroz igru, učiti ih prihvaćati drugačijeg od sebe, kako imati poštovanja prema suigračima, protivnicima i okolini, te promovirati zdrav način života. Upravo zbog toga, i ove godine, treći put za redom, su nam se u školi priključili i učenici s posebnim potrebama iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Djeca su podijeljena u devet grupa po oko 18 članova. Svaka grupa ima svoju stanicu na terenu. Stanicu vodi trener i asistent trenera. Na svakoj stanici je zastupljen jedan od sportova, a ove godine to su: hokej na travi, nogomet, badminton, zabavne igre, hula-hop igre, igre s loptom, igre preciznosti, kick box i igre za najmlađe. Svaka stanica traje 30 minuta, a onda se djeca rotiraju na sljedeću stanicu. Između stanica su 10 minutni odmori i jedan veliki odmor od pola sata kada djeca dobivaju užinu.

Treneri i asistenti su educirani volonteri. Cijeli projekt je za djecu apsolutno besplatan, a djeca dobivaju od opreme majicu i kapu u trajno vlasništvo, a svaki dan dobiju i užinu (pecivo, sok i sladoled).

Projekt se financira iz donacija, a generalni sponzor je Općina Sračinec bez čije donacije se projekt ne bi mogao održati. Od ove godine projekt sponzoriraju i Varaždinska županija i HEP sa značajnijim sredstvima, kao i niz drugih sponzora koji su prepoznali značaj i kvalitetu projekta.

 

 

Dječja sportska škola Sračinec

Posted by Općina Sračinec on 3. srpanj 2015