Počeli radovi na izgradnji poslovno stambene zgrade

Jučer su na prostoru između pošte i ambulante u Sračincu počeli radovi na izgradnji poslovno stambenog objekta. Početak radova svečano je obilježen u prisustvu počasnog građana Općine Sračinec Radimira Čačića, župana Predraga Štromara, direktora Meteor grupe Duška Paripovića, načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca i mnogih drugih predstavnika javnog i političkog života. Okupio se i lijepi broj mještana Sračinca.

Na javnom natječaju za prodaju zemljišta Meteor grupa dala je najbolju ponudu i dobila tako mogućnost izgradnje prvog poslovno stambenog objekta u Sračincu. Kako je istaknuo Duško Paripović, direktor Meteor grupe, Sračinec kao prigradsko naselje ima potrebu za takvim objektom. U sklopu objekta  otvorit će se poslovnica banke, mjesta će biti za još nekoliko poslovnih subjekata a na prvom i drugom katu zgrade ponudit će se zainteresiranim kupcima povoljni manji dvosobni stanovi. Radimir Čačić istaknuo je kako je Općina Sračinec sa svojim vodstvom jedna od najnaprednijih općina u Hrvatskoj i kako je lako prepoznati sredine u kojima se radi na dobrobit stanovnika.

Nakon uvodnog govora simboličnim ubacivanjem betona u temeljnu jamu označen je početak radova. Nakon što zgrada bude završena Sračinec će dobiti moderni mali poslovni centar s osnovnim sadržajima koje mora imati svako mjesto (pošta, banka, ambulanta, ljekarna…).

 

Tekst i foto: Zvonimir Mikašek