Počeli su Dani Miholja u Sračincu

Proteklog je vikenda počela proslava Dana Općine Sračinec, Dani Miholja 2023. Čast da započnu osmodnevnu proslavu pripala je braniteljima, koji su se u velikom broju okupili na sportskim susretima. Prije početka natjecanja, predstavnici braniteljskih udruga položili su cvijeće i svijeće na spomen obilježje poginulim i preminulim braniteljima u Sračincu.

– Naše Dane Miholja otvaraju branitelji, oni koji su najzaslužniji za našu današnju slobodu. Raduje me da su se i ove godine okupili u tako velikom broju, zahvaljujem braniteljskim udrugama iz cijele županije što su došli na ovaj susret. Nažalost, vremenske prilike nam ne dozvoljavaju da realiziramo sve što smo imali u planu, susret je trebao biti na otvorenom, u parku Velika graba, no i ovdje u Domu kulture ima mjesta za aktivnosti – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Branitelje je u ime župana Varaždinske županije pozdravio njegov izaslanik, general Zdravko Jakop te Snježana Hunjet, ispred Ministarstva hrvatskih branitelja.

Program proslave Dana Miholja nastavljen je u nedjelju, tradicionalnim 14. Kupom Općine Sračinec u lovu ribe na plovak, koji je održan na vodi Kocinka u Sračincu. Natjecalo se 23 ribiča, a najuspješniji ekipno bili su ribiči Općine Sračinec. Drugo mjesto zauzeli su ribiči Cestice 1995, a treće Petrijanca. U pojedinačnoj konkurenciji najviše ulovio Josip Plemenčić (Općina Sračinec), na drugo mjesto plasirao se Pavao Kereži (Petrijanec), a na treće Mladen Hrnčić (Cestica 1995).

Proslava Dana Miholja u Sračincu nastavlja se sutra, a manifestacije traju do nedjelje.

14. Kup Općine Sračinec: