Podijeljeni darovi novorođenima u Općini Sračinec

Krajem kalendarske godine tradicionalno se upriličuje podjela darova novorođenoj djeci u Općini Sračinec. Drugi je ovo susret ove godine načelnika Božidara Novoselca i njegovog zamjenika Krunoslava Lukačića s roditeljima i novorođenom djecom.

– Općina Sračinec jedna je od općina koje konstantno bilježe veći broj novorođene djece od broja umrlih. Ove godine to vjerojatno neće biti slučaj, ali bez obzira na to uz vaših 33 djece i 19 djece rođenih u prvoj polovici godine možemo biti sretni i ponosni. S nekima od vas susreo sam se i više puta, a volio bih da se sretnemo i više od dva puta. – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec u obraćanju roditeljima djece.

Pred općinskom upravom nekoliko je velikih projekata koji će biti neophodni upravo zbog sve većeg broja novorođene djece. To je prije svega izgradnja novog dječjeg vrtića za koji Općina čeka mogućnosti u okviru europskih projekata, zatim povećanje kapaciteta Osnovne škole Sračinec te uređenje i izgradnja dječjih igrališta u Sračincu i Svibovcu Podravskom.