Polaganjem vijenaca započelo proslavljane Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

U subotu je u Općini Sračinec započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti polaganjem vijenaca na spomen obilježje u Svibovcu Podravskom. Ovo obilježje mjesto je sjećanja i odavanja počasti braniteljima iz domovinskog rata kao i onima koji su svoje živote izgubili u II. svjetskom ratu.

Organizator ove svečanosti je Udruga “Konj, moj prijatelj” u suradnji s Općinom Sračinec. Upravo su članovi ove udruge svojim dolaskom na konjima i s kočijom učinili ovu prigodu osobito svečanom. Udruga “Konj, moj prijatelj” djeluje na području općina Cestica, Petrijanec, Sračinec i Vinica i već nekoliko godina organizira svečani mimohod povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u okviru kojeg posjećuju mjesta spomena na branitelje.

Nakon dolaska jahača, prigodna svečanost započela je polaganjem vijenaca i svijeća koje su položili predstavnici braniteljskih udruga, udruge “Konj, moj prijatelj”, Općine Sračinec, Hrvatske vojske i obitelji poginulih. Minutom šutnje iskazana je zahvalnost svim braniteljima koji su svoje živote poklonili domovini

Prigodnim su se riječima prisutnima obratili zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić i predstavnik branitelja Ivica Petričević, a molitvu za domovinu i poginule branitelje predvodio je velečasni Siniša Dudašek, župnik Župe Sračinec.

 

Foto: Zvonimir Mikašek