Poljoprivrednici općine Sračinec posjetili sajam Gudovac

Bogata sajamska ponuda i lijepo vrijeme privukli su brojne posjetitelje u Bjelovar na jednu od najvećih sajamskih manifestacija poljoprivrednog karaktera u Republici Hrvatskoj, na 22. Proljetni međunarodni Bjelovarski sajam, sajam Gudovac.

Sajam nudi bogatu ponudu izlagača, prilagođenu potrebama i željama poljoprivrednika, pa se tim povodom i 60-ak poljoprivrednih proizvođača s područja općine Sračinec ove nedjelje uputilo put Bjelovara. Bila je to prilika za razmjenu  iskustva, za stjecanje novih saznanja i priprema za predstojeću sezonu, s obzirom da sajam nudi mogućnost za susrete i razgovore s mnogobrojnim izlagačima poljoprivredne mehanizacije, bilja, sjemenskog asortimana, zaštitnih sredstava, gnojidbe i mnogih drugih tematskih izlaganja interesantnih sektoru poljoprivrede.

Osim što su bili u prilici razgledati modernu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivrednici su uživali u ponudi proizvoda brojnih hrvatskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Mnogi su zadovoljstvo pronašli u nabavci tradicijskih predmeta, manjih alata, sadnica, ali i paketa sjemena poljoprivrednih kultura za predstojeću sjetvu.

Boravak na sajmu bila je prilika za mnoge sasvim slučajne susrete pa tako i za susret načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca sa zamjenikom župana Bjelovarsko Bilogorske županije Nevenom Alićem, što je rezultiralo dogovorom o međusobno suradnji između Bjelovarsko Bilogorske županije i Općine Sračinec na opće zadovoljstvo, a posebice na zadovoljstvo poljoprivrednika s područja Općine.

– Ovo je bio prvi zajednički posjet poljoprivrednika u organizaciji Općine Sračinec, a kako je dogovoreno, proizvodi s naših gospodarstava mogli bi se ponuditi već ove jeseni na jesenskom izdanju sajma u Gudovcu. – poručuju proljoprivrednici općine Sračinec.

Trošak prijevoza i ulaznica u potpunosti je financirala Općina Sračinec.

Izuzev navedenog, ovih je dana, a kako bi im se barem na neki način olakšala proljetna sjetva, na račune poljoprivrednika sjela potpora od strane Općine Sračinec. Isplaćeno je 150 kn po hektaru, prema površinama upisanim u upisnike pojedinih gospodarstva. U tijeku je i izrada oznaka, što prema novom zakonu svako gospodarstvo mora imati, a njih će u potpunosti financirati Općina Sračinec.