Postavljene tradicionalne jaslice u Svibovcu Podravskom

Već sedmu godinu za redom u Svibovcu Podravskom u općini Sračinec postavljene su Božićne jaslice u prirodnoj veličini. Ove godine grupa entuzijasta odlučila je postaviti fiksnu kućicu kako bi jaslice bile što dostojnije i što bolje sačuvane od vremenskih neprilika. Ovaj drveni objekt moći će se kroz godinu koristiti i za druge manifestacije.

Valja spomenuti ljude koji su odradili ovaj posao: Jeretić Ivan – Krpo, Andrej Crnčec, Kovačić Dragutin, Ivica Crnčec,  Branimir Crnčec, a predvodili su ih glavni majstori Antun Đurasek – Tondor  i Vladimirom  Đurasek – Čadi. Kod montaže objekta pripomogli su članovi udruga iz Svibovca kao i mještani. Na kraju su članice KUD-a Benedikt predvođene predsjednicom i idejnom začetnicom ovog projekta Ljiljanom Jeretić postavile postav jaslica.

Jaslice u prirodnoj veličini postavljene su u centru Svibovca Podravskog, pored ranije postavljenog velikog adventskog vijenca. Postavljanje jaslica sponzorstvom su potpomogli Pilana Golub, Laberna d.o.o., Ekooaza i Općina Sračinec.

Pored jaslica će se i ove godine održati Božićni koncert, u subotu 27. prosinca u 16:30. Koncert organiziraju članovi KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog.