Potpisan predizborni koalicijski sporazum za Općinu Sračinec

Predsjednici podružnica Hrvatske narodne stranke, Socijaldemokratske partije Hrvatske i Hrvatske stranke umirovljenika, Božidar Novoselec, Branko Leskovar i Stjepan Majcenović potpisali su predizborni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima za načelnika i Općinsko vijeće Općine Sračinec.

“Ova koalicija već dugo zajednički obnaša vlast u Općini Sračinec, ali ovo je prvi put da HNS, SDP i HSU izlaze sa zajedničkom listom za lokalne izbore. Kvalitetna dosadašnja suradnja nas je potaknula na potpisivanje predizborne koalicije koja će nam, vjerujemo, zajamčiti dobar rezultat na lokalnim izborima i ponovno obnašanje izvršne vlasti u Općini Sračinec. Ova lokalna koalicija na neki način preslikava koaliciju s državne i županijske razine, a Općina Sračinec vrlo je često bila zapostavljena u pomoći s države razine dok je na vlasti bio HDZ. Pred nama je sada razdoblje u kojem ćemo se posvetiti velikim projektima, od kojih su neki u tijeku, kao što je izgradnja sustava odvodnje, ali i novi projekti za koje očekujemo skoru realizaciju – mislim tu prije svega na izgradnju novog dječjeg vrtića u Sračincu. ” – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je ujedno i kandidat za načelnika ove koalicije.

Općinu Sračinec čine dva mjesta, Sračinec i Svibovec Podravski, a ova će koalicijska lista biti sastavljena imajući to u vidu, a i kandidat za načelnika je iz Sračinca, dok je kandidat za njegovog zamjenika iz Svibovca Podravskog.

Iako kandidati za načelnika i njegovog zamjenika, kao i većina na listi, dolaze iz HNS-a, u SDP-u i HSU-u su istaknuli da su zadovoljni s potpisanim sporazumom koji im jamči sudjelovanje u radu Općinskog vijeća i mjesto predsjednika Vijeća.