Potpisan sporazum – u okolna mjesta bez propusnica

Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite, otvoren je put potpisivanju sporazuma Grada Varaždina i okolnih općina i gradova za zajedničko obavljanje poslova civilne zaštite, čime će se omogućiti građanima navedenih JLS da unutar tog zajedničkog prostora prometuju bez propusnica.

Sporazum su potpisale općine Sračinec, Beretinec, Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Petrijanec, Sveti Ilija, Vidovec, Vinica, Visoko, Breznica, Breznički Hum, Trnovec Bartolovečki i Ljubeščica te gradovi Varaždin, Novi Marof i Varaždinske Toplice. U ime Općine Sračinec potpisao ga je načelnik Božidar Novoselec.

– Iako će putovanje iz Sračinca u bliže gradove i općine i obrnuto potpisom sporazuma biti moguće bez propusnice, apeliram na sve mještane općine Sračinec da i dalje ne putujete bez opravdanog razloga i time pomognete u sprječavanju širenja koronavirusa. Propusnice za putovanje izvan zajedničkog područja grada Varaždina i spomenutih općina i dalje će se izdavati na do sada propisani način – rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Krunoslav Lukačić.

Sporazum efektivno stupa na snagu u petak 10. travnja u 7 sati.