Potpisan ugovor o dogradnji dječjeg vrtića u Sračincu

Jučer je potpisan ugovor o dogradnji dječjeg vrtića u Sračincu. U ime investitora ugovor je potpisao načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, a u ime izvođača radova Portal d.o.o. Hrašćica direktor Ivan Ciglar.

– Ovo je jedan od najznačajnijih, mogao bih reći i kapitalnih projekata, koji se odnosi na predškolski odgoj u našoj općini. Dogradnjom postojećeg dječjeg vrtića, dobit ćemo prostor za četiri nove odgojne skupine i tako u potpunosti zadovoljiti propisane standarde. Na sreću, imamo i dalje velik interes za upis djece u dječji vrtić, a ovom ćemo dogradnjom omogućiti svim zainteresiranim da svoje dijete i upišu. Ova dogradnja bit će realizirana prema modelu po kojem smo radili i prethodnu prije pet godina, radi se o montažnom vrtiću koji zadovoljava najviše ekološke i energetske standarde. Na raspolaganju djeci bit će novih više od 400 kvadratnih metara unutarnjeg prostora, a radimo i novu ogradu i uređenje okoliša te dječjih igrališta u krugu vrtića. Veselimo se skorom početku radova – istaknuo je načelnik Božidar Novoselec.

Ukupna vrijednost projekta s PDV-om je nešto manje od milijun i pol eura. Općina Sračinec ovu će investiciju financirati iz sredstava vlastitog proračuna, osim odobrenih sredstava iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 80.000 eura. Proveden je i natječaj za nadzor gradnje, koji će obavljati tvrtka Building iz Varaždina, glavni inženjer Jerko Bošković. Početak radova na dogradnji vrtića očekuje se unutar 30 dana, a djeca će u nove prostore ući za manje od 12 mjeseci.