Potpisan ugovor o rekonstrukciji ulice Miroslava Krleže u Sračincu

U prostorijama Općine Sračinec potpisan je ugovor o rekonstrukciji ulice Miroslava Krleže u Sračincu. U ime Općine Sračinec potpisao ga je načelnik Božidar Novoselec, a u ime izvođača radova Niskogradnje Huđek, koji je posao dobio na javnom natječaju, Tomica Huđek.

Radovi se većim dijelom financiraju iz proračuna Općine Sračinec, a za ovu su namjenu dobivena i značajna sredstva od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koje s 336 tisuća kuna financira  ovo izvanredno održavanje ulice Miroslava Krleže.

– Ovo je jedina preostala ulica u Sračincu gdje je završena kanalizacija i gdje su se stekli uvjeti za temeljitu rekonstrukciju prometnice i staza. Sve ulice uređujemo tek kada se postavi kompletna infrastruktura, tj. voda, kanalizacija i plin. Tako će biti i s ulicom Miroslava Krleže, koja će uskoro dobiti nov izgled. Osim same prometnice, uređuje se i okoliš, pješačko biciklistička staza, rubnici, odvodnja oborinskih voda i asfaltirani prilaz svakom dvorištu. Na kraju, kao i u cijelom naselju, sadimo drvored i uređujemo zelene površine. Ovi poslovi nas očekuju i nakon ponovnog pokretanja aglomeracije u rujnu ove godine. Sve preostale ulice će nakon postavljanja kanalizacije dobiti novo moderno ruho, a radovi bi trebali biti gotovi tijekom 2021. godine. Želim zahvaliti izvođaču radova koji se javio na natječaj, iznimno smo zadovoljni s dosadašnjom suradnjom, kvalitetom i brzinom kojom su radovi završeni – prilikom potpisivanja ugovora rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Ukupna vrijednost radova s PDV-om je 1.012.374,13 kuna, rok za završetak radova je devet mjeseci od potpisivanja ugovora, ali očekuje se da bi radovi mogli biti gotovi do kraja ove godine. Ovaj izvođač ove je godine već realizirao uređenje ulica Kralja Tomislava i Matije Gupca.

Obnovljena ulica Kralja Tomislava
Obnovljena ulica Matija Gupca

Na “predizbornim” biciklističkim stazama – rase korov

U Općini Sračinec često dolaze upiti mještana zašto se stalo s uređenjem biciklističkih traka u Dravskoj ulici, koja povezuje Sračinec i Svibovec Podravski. Radovi su započeti, a već mjesecima ne napreduju, po nasipanim trakama pored ceste raste korov.

– Radi se o poslu koji je primarno imao političko-propagandnu namjenu. Oporbeni vijećnici Općinskog vijeća Općine Sračinec još su prošle godine u proljeće najavili da će se s tim poslom početi, mimo Općine Sračinec, na čijem se području prometnica nalazi. Radi se o županijskoj prometnici koja nije u nadležnosti Općine Sračinec. No, naišli su na problem na koji smo ukazivali od samog početka – da bi se prometnica proširila za biciklističke staze, potrebno je ući u privatne parcele, a znamo da to nije ni malo jednostavno i da se ne može riješiti na brzinu. Upravo iz tog razloga, prilikom rekonstrukcije ove ceste prije nekoliko godina, nismo inzistirali na izgradnji biciklističkih staza, jer bi cesta vjerojatno još danas bila raskopana da smo čekali realizaciju otkupa dijelova privatnih parcela. Dakle, ove radove nije pokrenula Općina Sračinec, već Varaždinska županija, ali sada je jasno da nisu bili dovoljno pripremljeni i da se radilo o predizbornoj kampanji. Naravno da mi podržavamo izgradnju biciklističkih staza, u općinskom proračunu imamo i osigurana sredstva za sufinanciranje njihove izgradnje, ali iz Županije nas nisu niti kontaktirali kada su počeli s radovima, što smatramo da je u najmanju ruku čudno. Nadamo se samo da će, zbog velikog interesa mještana, ovaj posao biti završen prije zime – istaknuli su iz Općine Sračinec.