Potpisani ugovori o stipendijama i uručene božićnice studentima općine Sračinec

Jučer je u Domu kulture u Sračincu održan susret sa studentima s područja općine, na kojem su u ime Općine Sračinec studente dočekali načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.

– Tradicionalno u prosincu susrećemo se sa studentima iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Prilika je ovo da se malo bolje upoznamo, saznamo s kojim se problemima studenti susreću, ali i da ih nagradimo simboličnom “božićnicom”. Ove godine imamo osamdesetak studenata koji su se prijavili za ovaj dar, koji iznosi 60 € po studentu. Pozvali smo ih da se više uključe u društveni život općine kroz Vijeće mladih, a raduje me da imamo nekoliko studenata zainteresiranih za ponovnu aktivaciju Vijeća, – naglasio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Osim prigodnih nagrada, održano je i potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika završnih razreda srednje škole i studenata. Dodijeljeno je 36 općinskih stipendija, koje iznose od 30 € za maturante, do 100 € mjesečno za studente.

– Naše stipendije dobivaju mladi ljudi koji svojih trudom i rezultatima dokažu izvrsnost. Ovo je najvažniji kriterij kojeg se držimo od samog početka, a uz njega, stipendija može biti povećana ovisno o socijalnom statusu te aktivnostima u društvenom životu općine. Čestitam svim dobitnicima stipendije, uz najavu da ćemo ih uskoro i povećati, – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.