Potpisani ugovori o stipendiranju studenata općine Sračinec

U subotu je održano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata s područja općine Sračinec. Nakon provedenog natječaja, stipendije je dobilo četvoro učenika završnih razreda srednjih škola, sedam studenata koji studiraju na području Varaždinske ili Međimurske županije, 15 studenata koji studiraju u drugim dijelovima Hrvatske te jedan vrhunski sportaš – ukupno 27 stipendija. Iznosi koje će studentice i studenti primiti kreću se od 200 kn za srednjoškolce, do 500 kn za studente koji studiraju izvan područja Varaždinske i Međimurske županije.

– Već godinama pomažemo stipendijama naše najbolje studente. Sjećam se kako smo prije desetak godina počeli, skromno, od dvije, tri stipendije, a došli smo do ovog broja. Ovo je velik pomak, ali najprije zbog sve većeg broja studenata s područja općine. Dok ih je prije deset godina bilo možda petnaestak, danas vas ima više od 80, što me osobito veseli. – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec u svojem obraćanju studenticama i studentima.

Osim načelnika, studentima se obratio zamjenik načelnika i predsjednik Komisije za dodjelu stipendija Krunoslav Lukačić. – I ove se godine na natječaj prijavio velik broj studenata. Kriteriji su bili relativno strogi, no osim materijalnog statusa najvažniji je bio prosjek ocjena. Tako smo na kraju odlučili da stipendije dobiju svi koji zadovoljavaju kriterij prosjeka ocjena, a takvih vas je 27. Čestitam vam na dosadašnjem uspjehu u školi i na fakultetu te vam želim da uspješno okončate svoje školovanje i brzo nađete posao.