Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata

Nakon provedenog natječaja u subotu su potpisani ugovori o stipendiranju 25 studenata i učenika završnih razreda srednjih škola s područja Općine Sračinec.

– Osnovni kriterij za ostvarenje stipendije i ove su godine bile ocjene – želimo stipendijama nagraditi one najbolje, one izvrsne pa nismo gledali na materijalni status studenata i učenika. Osim toga, mislim da nije u redu da selektiramo studije prema nekom svom kriteriju, to nije važno, jer svakom su studentu njegov studij i njegov smjer najvažniji. Osim ovog potpisivanja ugovora o stipendiranju, pozivam vas da se uključite svojim prijedlozima i radom u izradu Strategije razvoja Općine Sračinec koja će se uskoro početi izrađivati. – naglasio je zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, koji je bio i predsjednik Komisije za dodjelu stipendija.

Iznos stipendije kreće se od 200 kn mjesečno za učenike, do 500 kn mjesečno za studente koji studiraju izvan Varaždinske županije. Općina Sračinec za ovu namjenu u jednoj akademskoj godini izdvojit će 102.000 kn.

 

Osim stipendija koje su dodijeljene najboljim studentima i učenicima, Općina Sračinec je za sve studente osigurala svojevrsnu nagradu koju tradicionalno isplaćuje prije Nove Godine. Iznos od 200 kn po studentu isplaćen je na druženju koje je upriličeno u Domu kulture u Sračincu na kojem su se s pedesetak studenata susreli načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić. S područja Općine Sračinec trenutno studira 87 studenata na fakultetima širom Hrvatske i inozemstva.