Potpisani ugovori Općine Sračinec i stipendista

Danas su u zgradi Općine Sračinec potpisani ugovori o stipendiranju studenata u akademskoj godini 2012./2013. “Cilj stipendija koje dodjeljuje Općina Sračinec je nagraditi izvrsnost. Kriteriji koji su postavljeni su dosta visoki pa smo stipendije odobrili svim studentima i srednjoškolcima koji su ih zadovoljavali.” – istaknuo je u svojem obraćanju zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, koji je ujedno i predsjednik Komisije za dodjelu stipendija.

Općina već godinama pomaže svoje studente i najbolje srednjoškolce. I ove godine, iako se porezni prihod Općine gotovo prepolovio, nastavljamo s tom aktivnošću, svjesni teške situacije u kojoj se nalazi većina naših obitelji koje moraju financirati studij svoje djece. Ove godine Općina Sračinec za ovu namjenu izdvaja ukupno 120.000 kuna.” – naglasio je u svojem obraćanju studenticama i studentima načelnik Božidar Novoselec.

Iznosi pojedinačnih stipendija kreću se od 200 kuna mjesečno za najbolje srednjoškolce, do 500 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području drugih županija. Ukupno je dodijeljeno 26 stipendija studentima i učenicima završnih razreda srednjih škola.