Povodom Dana državnosti položeni vijenci za branitelje u Sračincu i Svibovcu Podravskom

Danas su povodom Dana državnosti u Sračincu i Svibovcu Podravskom položeni vijenci i upaljene svijeće kao znak sjećanja na naše poginule i preminule branitelje.

U velikoj delegaciji bili su načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Domagoj Bačani, vijećnici Općinskog vijeća Općine Sračinec, mjesnih odbora Sračinec i Svibovec Podravski, braniteljskih udruga i drugih udruga koje djeluju na području općine Sračinec. Prvo su počast odali pored prošle godine postavljenog spomen obilježja ispred Doma kulture u Sračincu, da bi nakon toga vijence i svijeće položili kod spomen obilježja u Svibovcu Podravskom.

– Više od 30 sudionika ove male svečanosti dokaz su da je moguće postići konsenzus oko tema koje nas sve ujedinjavaju i da je, unatoč političkim neslaganjima, moguć dogovor i suradnja. Hvala svima koji su danas došli, da se dostojanstveno i u slozi prisjetimo naših branitelja koji su svoj život utkali u našu današnju slobodu – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.