Povodom praznika odana počast hrvatskim braniteljima u Svibovcu Podravskom

U Svibovcu Podravskom u subotu je odana počast hrvatskim braniteljima, u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Obilježavanje ovih praznika, koji se slave 5. kolovoza, počelo je dolaskom konjanika udruge Konj moj prijatelj koji su i ove godine obilazili spomen obilježja diljem županije. Skupu su prisustvovali roditelji i obitelji poginulih branitelja s područja Svibovca Podravskog, predstavnici Hrvatske vojske, vijećnici Općinskog vijeća, predstavnici udruga hrvatskih branitelja Općine Sračinec i Petrijanec te mještani.

– Danas kad stojim tu pred vama, izuzetno sam ponosan na hrvatske branitelje iz Općine Sračinec i Svibovca Podravskog. Ovo mjesto, od nepunih 1000 stanovnika, dalo je tri hrvatska branitelja na oltar domovine. U današnja vremena kad se polako zaboravljaju branitelji, Općina Sračinec nastoji da se to ne dogodi pa osim ovog obilježavanja, obilazimo mjesta gdje su naši branitelji poginuli i prisjećamo ih se, iz godine u godinu. – istaknuo je u svom obraćanju Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec.

Skupu se obratio i pukovnik Ivan Rukljić, zapovjednik obrane Varaždina i 104. Brigade HV.

– Ovo je uvijek dan za sjećanje na one koji su dali ono najvrijednije – svoj vlastiti život. Živimo u vremenu kada se neke vrijednosti mijenjaju, odnosno, netko ih namjerno mijenja. No, naša je obveza da se svake godine povodom Oluje, Bljeska, pobjedonosnih akcija Hrvatske vojske, da se prisjetimo naših suboraca koji su dali svoj život za slobodu Hrvatske, hvala im i neka im je vječna slava!

Molitveni dio za poginule branitelje predvodio je župnik, vlč. Siniša Dudašek.