Poziv na “Noć kazališta” u Sračincu

Udruga žena Preslica, sa svojom dramskom grupom, po prvi put se ove godine uključuje u Noć kazališta.

Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Započela je kao jednodnevna manifestacija koja se održava svake treće subote u studenome od 2008. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire.

Osim udruge žena Preslica na Noći kazališta iz Varaždinske županije još sudjeluju POU Novi Marof, HNK Varaždin i KUU Stažnjevec.

Sva događanja u sklopu ove jedinstvene manifestacije okupljena su oko jednog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva kazališne publike i kazališnih umjetnika u jedinstvenom iskustvu. Manifestacija se pod nazivom  European Theatre Night održava u nizu drugih europskih zemalja i sve predstave, u cijeloj Europi počinju 25. studenog u 18 sati.

Vizija Europske noći kazališta je postati prepoznatljivom i uspješnom manifestacijom u cijeloj Europi, koja provodi scensko-izvedbenu umjetnost u kojoj ne postoje jezične, vjerske, nacionalne ili geografske prepreke za stvaranje i izvođenje kvalitetne kazališne umjetnosti.

PLAKAT NOĆ KAZALIŠTA