Pred Uskrs ukrašeni Sračinec i Svibovec Podravski

Kako to i dolikuje pred najveći katolički blagdan Uskrs, vrijedne ruke članova i članica udruga koje djeluju na području Općine Sračinec, pobrinule su se da naselja budu prigodno ukrašena. U Sračincu su već tradicionalno postavljene velike pisanice u samom centru, pored glavne prometnice.

– Unazad deset godina Udruga žena Preslica organizira Uskrs u Sračincu, a zamišljen je u nekoliko dijelova. Prvi dio je postavljanje pisanica na Trgu sv. Mihaela, najveća pisanica dar je Koprivničko križevačke županije, druga po veličini je pisanica koju je oslikao naš samouki likovni umjetnik Vladimir Flegar, a treća je pisanica Dječjeg vrtića Bambi Sračinec. Drugi dio je izložba rukotvorina i ukrasa s uskrsnom tematikom, a izradila su ih žene iz naše udruge. Treći dio je radionica za djecu, gdje ćemo ih naučiti kako ukrasiti pisanice na stari i nove načine. – izjavila je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.

Pisanice su postavili zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić i donedavni zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, te članovi udruge Preslica.

U Svibovcu Podravskom je u središtu mjesta postavljena uskrsna instalacija.

– Naša umjetnica Nina Šobak, opet nas je oduševila prigodnom uskrsnom instalacijom u čiju su se izradu uključili članovi KUD-a Benedikt. Ideja je da se povodom većih blagdana i praznika dodatno oživi središta mjesta ali i predstavi rad udruga kao i naših mještana koji imaju umjetničku dušu. – rekao je Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec.

 

 

Uskrs u Općini Sračinec

Posted by Općina Sračinec on 23. ožujka 2016