Predškolci Dječjeg vrtića Bambi u Sračincu spremni za školu

Predškolci su se svakodnevno pripremali za školu kroz razne aktivnosti. Posjetili su ih učitelji iz škole Miroslav Kelemenić i Mihaela Novak kako bi upoznali buduće prvake s osnovama školskog života i olakšavanja njihove prilagodbe na novu okolinu. Učitelji su predstavili osnovne školske aktivnosti kroz igru. Posjet učitelja također je omogućio predškolcima da postave pitanja o školi i izraze svoja osjećanja i očekivanja. Učitelji su pažljivo slušali djecu i odgovarali na njihova pitanja, potičući ih na pozitivno razmišljanje o nadolazećim školskim danima.

Budući školarci posjetili su Osnovnu školu Sračinec u pratnji ravnateljice, pedagoginje i svojih odgojiteljica. Predškolci su upoznali svoje buduće učitelje, razgledali su učionice, dvoranu i knjižnicu, a učenici koji su ih dočekali u učionicama odgovarali su na njihova pitanja o školi i predstavili im što uče u školi. Djeca su vidjela kako izgleda nastava hrvatskog jezika, matematike i likovnog, a posebno su uživali u glazbenom dijelu gdje su zaplesali zajedno sa školarcima. „Nastavljamo s dobrom suradnjom s Osnovnom školom Sračinec u aktivnostima pripreme djece za školu. Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Sračinec na kontinuiranoj i uspješnoj suradnji.“  – poručuju iz Dječjeg vrtića Bambi

Djecu iz skupine Ježići posjetili su i bivši vrtićarci, a sadašnji učenici. Cilj posjeta bio je umanjiti strah od nepoznatog, prenijeti pozitivan stav prema školi i učenju, razvijati vještine, znanja i sposobnosti djeteta potrebnih za polazak u školu, čuti iz prve ruke iskustva vezana uz školu, približiti način funkcioniranja škole iz iskustva đaka prvaka, osvijestiti važnost učenja.

Također je Ježiće posjetio i profesor Mihael Liber, te održao sat tjelesne i zdravstvene kulture. Cilj ovog posjeta bio je potaknuti djecu na aktivnost i pokazati im kako se kroz igru mogu zabaviti dok istovremeno jačaju svoje tijelo i motoričke vještine. Djeca su bila oduševljena i aktivno su sudjelovala u svim aktivnostima.