Predstavljen album “I nebo je plakalo za tobom”

U lijepo popunjenoj dvorani Doma kulture u Svibovcu Podravskom održana je u subotu promocija albuma “I nebo je plakalo za tobom” podravskog umjetnika, slikara i pjevača Josipa Novoselca. Cijeli je album posvećen njegovom sinu, Renatu Novoselcu koji je prije četiri godine u prometnoj nesreći izgubio život u Svibovcu Podravskom. Tada 23-godišnji Renato, bio je student i po naravi vesela i draga osoba.

U kratkom nadahnutom govoru njegov otac objasnio je kako je odlučio snimiti album: “Renato, njegova majka i ja bili smo na koncertu Miše Kovača. Nakon povratka doma Renato mi je rekao da ja bolje pjevam od Miše Kovača i da bih trebao snimiti album. Nekako je došlo do obećanja u kojem sam rekao da ću pjevati na središnjem trgu u Koprivnici i snimiti album ako on diplomira i postane inženjer. Do diplome mu je trebalo još oko šest mjeseci. Na žalost zbog prometne nesreće nije dočekao snimanje albuma na kojem smo počeli raditi. Život piše priče, a jedino sigurno u svakom životu je njegov kraj. Nisam mogao iznevjeriti obećanje koje sam dao svojem sinu i snimio sam album koji govori o mom sinu, uspomeni na njega.

Cijeli album odiše sjetom, a glas Josipa Novoselca zaista jako podsjeća na Mišu Kovača iz njegovih najboljih pjevačkih dana. Gospodin Josip član je Udruge obitelji stradalih u prometu, a svaku treću nedjelju u studenom obilježava se Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa. Od osamostaljenja Hrvatske u prometnim je nesrećama i od posljedica nesreća poginulo gotovo 17.700 osoba, ozlijeđeno je više od 420.000 osoba, a kod 17.480 osoba nesreća je uzrokovala trajni invaliditet.