Predstavljena zbirka pjesama “Dvije duše”

Jučer je pred nekoliko stotina zainteresiranih mještana Sračinca, Svibovca Podravskog i drugih gostiju, predstavljena zbirka pjesama “Dvije duše” autorice Snežane Liber.

Zbirka je podijeljena u dvije tematske cjelina, jedna obrađuje njene uspomene iz djetinjstva i sretnih dana, a druga se obazire na tužnije i teže teme, od domovinskog rata, bolesti i smrti.

– Moja je zbirka nastala zbog mojih osjećaja, u meni se skrivaju dvije duše- ona ranjena i ona normalna. Ranjena se pojavila kada me je shrvala teška bolest. Jedne se noći bolest, najveći neprijatelj svakog čovjeka, pojavila i na mojim vratima. Dok sam bila u bolnici, jedini mi je cilj bio da se vratim u svoj Sračinec, svojoj obitelji. Dok sam ležala u bolesničkom krevetu, stihovi su samo navirali; kada su me došle obići, sestre u bolnici našle su oko mene ispisane papire, koje su mi one posudile. Tako je nastala moja zbirka. – istaknula je autorica Snežana Liber.

Pjesme su napisane najvećim dijelom kajkavskim narječjem, specifičnom varijantom kojom se govori u Sračincu, a neke su napisane i na štokavskom standardu. Na predstavljanju su izvedene neke od pjesama iz zbirke, a jedna je i uglazbljena.