Predstavnici općine Sračinec na susretu prijatelja djece

U Šibeniku je u subotu, 12. svibnja, održan 12. Susret gradova i općina – prijatelja djece u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske (Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”), Koordinacijskog odbora akcije “Grad Šibenik – prijatelj djece” i Društva „Naša djeca“ Šibenik, uz pokroviteljstvo Grada Šibenika.

Otvorenje Susreta počelo je u 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku uz glazbeno-umjetnički program i prigodne riječi domaćina. Na Susretu su sudjelovale delegacije iz 26 gradova i općina – prijatelja djece uključenih u Akciju, i to iz:

Bedekovčine, Belišća, Bjelovara, Čakovca, Čazme, Dubrovnika, Gospića, Jastrebarskog, Karlovca, Križa, Kutine, Labina, Lovrana, Ogulina, Opatije, Pule, Ravne Gore, Rovinja, Samobora, Sračinca, Stubičkih Toplica, Tuhlja, Varaždina, Velike Gorice, Vodica, i Zaboka.

Tema ovogodišnjeg Susreta bila je „Kultura i dječje stvaralaštvo“ te su tako održane radionice zavičajnih mapa za odrasle i djecu. Radionica je koncipirana kao korelacija likovno-umjetničkog, povijesnog i jezično dramskog sadržaja. Djeca su, podijeljena u skupine po desetak sudionika, sa svojim voditeljima sudjelovala u aktivnostima koja uključuju dramsku tehniku „učitelj u ulozi“ na Katedralnom trgu. Cilj je ove radionice usvajanje povijesnih i umjetničkih znanja i vještina sukladno temi Susreta. U sklopu Susreta održan je i turistički obilazak grada.

Lara Herceg, Kristijan  Furjan i Hana Adlašić predstavili su našu općinu u pratnji Stanke Miko i Đurđice Kovačić. Hvala gradu Šibeniku, DND Šibenik i Općini Sračinec.