Pregršt aktivnosti djece vrtića Bambi

U parku Velika graba u Sračincu održana je dječje kazališna predstava, a djeca su uz puno smijeha i veselja i zaplesala.

Skupina Bombončići dječjeg vrtića Bambi je sa svojim odgojiteljicama posjetila ordinaciju dentalne medicine Tare Vražić Rožmarić dr. med. dent. Dr. Rožmarić je djecu primila u svoju ordinaciju te im pokazala kako pravilno brinuti za zube i što se dogodi sa zubima koji se ne njeguju pravilno. Većini djece je ovo bio prvi posjet zubaru i pojedina djeca su se  malo bojala. Ovaj posjet će im sigurno pomoći da prevladaju strah kod sljedećeg posjeta stomatologu. Djeci je demonstrirala kako izgleda pregled zuba, poklonila im je prigodne poklončiće (edukativne bojanke, četkice za zube) i na kraju su svi dobili zadatak da se što prije naruče za pregled kod svog zubara.

U ovoj pedagoškoj godini skupina Bombončići dječjeg vrtića Bambi je suradnju s roditeljima i suradnju s lokalnom zajednicom započela na lokalnom ribnjaku. Boravak uz vodu je djeci uvijek veselo iskustvo, a ovo je posebno jer je pecanje za većinu bilo novo iskustvo. Osim što su djeca upoznala opremu za pecanje (kederica, štap s rolom, škrake, žinja, udice, mamci, mreža, podmetač, plovak) i pojedine vrste riba, sva djeca su pecala i ulovila ribu.

“Hvala roditeljima i članovima ŠRD Sračinec, koji su nas jako lijepo primili, pružili nam iskustvo pecanja i na kraju nas lijepo počastili,” – poručuju iz dječjeg vrtića Bambi Sračinec