Produžetak roka za besplatan priključak kanalizacije do 30.lipnja 2020

Svi koji su imali mogućnost priključka na kanalizaciju do 31.12.2019. produžuje im se rok za besplatan priključak do 30.lipnja 2020.

Iako je rok za potpisivanje ugovora za priključak na kanalizacijsku mrežu bio do 31. prosinca 2019. godine, tri općine, među njima i Općina Sračinec, s tvrtkom Varkom postigle su dogovor da mještani ovo pravo mogu ostvariti do 30. lipnja ove godine. Varkom je produžetak roka dogovorio s općinama Sračinec, Trnovec i Petrijanec.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec ističe kako je do potrebe za produžetkom roka došlo isključivo radi neodgovornosti građana.

– Svako je kućanstvo na svoju adresu dobilo Varkomov dopis u kojem ih se poziva na potpisivanje ugovora te stoji da će, ukoliko to ne učine, snositi kompletne troškove priključenja na kanalizacijski sustav. Zbog neodgovornih pojedinaca koji su se oglušili na učestala upozorenja došli smo u situaciju da moramo zamoliti direktora za produljenje vremenskog roka – dodaje Novoselec i zahvaljuje direktoru Varkoma Željku Buniću na razumijevanju.

Potpuno je neshvatljivo da unatoč takvim naporima neki ljudi ne žele iskoristiti mogućnost BESPLATNOG priključka, a po zakonu će biti obavezni se priključiti na kanalizaciju koja će nakon 30.lipnja za spomenuta neodgovorna kućanstva iznositi cca 4.000,00 kn.

Odlučili smo dati ljudima dodatnu šansu. I zato apeliramo na ljude da dođu u Varkom i potpišu ugovore – naglašavaju direktor Varkoma i načelnik Novoselec.

Napominjem da se ovaj dopis ne odnosi na kućanstva ispred kojih se odradio kanalizacijski sustav ove 2020. godine i kućanstva gdje će se tek odraditi. –  zaključuje Novoselec