Proslavljen blagdan sv. Benedikta – zaštitnika Svibovca Podravskog

 

Već tradicionalno svake godine za sve mještane i drage goste, Mjesni odbor Svibovec Podravski i Općina Sračinec pripremili su program obilježavanja dana svetog Benedikta koji iz godine u godinu postaje sve veći i zasigurno ga se ne bi posramila i većina središta općina.

Održan je tako Svibovski sejem na kojem su svoje ručne radove izložile vezilje KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog, javna pokazna vježba DVD-a Svibovec Podravski, prezentacija “Svibovski štrukli i zlevke”, ali svakako najveća bila je smotra folklora. Na smotri su nastupiliKUD Donja Voća, KUD Zavičaj Sračinec, koji se predstavio folklornim i vokalnim izvedbama, KUD Ledina Gašinci te KUD Remetinec.

Nakon smotre folklora održana je svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Svibovec Podravski na kojoj je nazočne pozdravio župan Varaždinske županije Predrag Štromar i drugi uzvanici, dok je u ime domaćina govorio zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

– Općinska vlast na čelu s načelnikom Božidarom Novoselcem vrlo mudrim vođenjem Općine omogućila je da se nastavi započeti investicijski. Tako smo u prošloj godini realizirali projekte u Općini vrijednosti više od 15 milijuna kuna. U Svibovcu je završen dio Dravske ulice s kompletnom kanalizacijom, rekonstrukcijom vodovoda, rekonstrukcijom ceste, posađen je drvored, obnovili smo stari oronuli objekt kraj vatrogasnog doma te je isti sad postao TKIC, tj. reprezentativni prostor za korištenje svih mještana. Sa projektima nastavljamo i u 2016 godini – zasigurno ste primijetili da se nastavljaju radovi na kanalizaciji, rekonstrukciji vodovoda, rekonstrukciji ceste, drvored u nastavku Dravske ulice te završetak preostalih završnih radova na općinskim objektima. Također općinski tim, tj. načelnik, zamjenik i pročelnik, nastavljaju s realizacijom planova i projekata, a top projekat je dječji vrtić u Sračincu, početak radova očekuje se u kolovozu ili rujnu, ovisno o odobrenju od strane banke HABOR .

Mogao bih nabrajati još jako dugo što je sve iza nas, ali vrijeme je da zahvalim Varaždinskoj županiji, županu Predragu Štromaru, njegovom zamjeniku Alanu Košiću, potpredsjedniku županijske skupštine Vladimiru Stolniku, direktoru Varkoma Vladi Vlašiću, ravnatelju ŽUC –a Tomislavu Osonjačkom, bivšem zamjeniku ministra Alenu Leveriću, ali i svima drugima koji su prepoznali u nama partnera i krenuli u realizaciju naših projekata za dobrobit žitelja Svibovca i Sračinca . – istaknuo je u svojem govoru zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

Dodijeljene su zahvalnice – u ime mjesnog odbora zahvalnicu Ivanu Mežnariću je dodijelio Branko Crnčec, posebna zahvalnica je dodijeljena Rudolfu Kiriću za pomoć KUD-u Benedikt, svima koji su nastupili na smotri folklora te svim ženama koje su pripremila štrukle i zlevke, a to su: Darabuš Franca, Soldat Marta, Mežnarić Miljenka, Crnčec Jadranka, Crnčec Marija, Miholjek Jelica, Crnčec Štefica, Videc Mirjana, Lukačić Marijana, Jeretić Liljana, Lukačić Ružica, Bešenić Branka, Krobot Marica, Liber Mirjana, Ferenec Danijela, Rodić Katarina, Vukešin Marija, Videc Ljubica, Vincek Đurđica, Križanec Đurđa, Ciglar Ružica, Bolčević Dragica, Videc Ana. Zahvalnice su dobile i udruge koje su izlagale na Svibovskom sejmu: Udruga žena “Preslica” Sračinec, Udruga žena “Đurđica” Turčin, Udruga očuvanja tradicije zavičaja “Petrovke” Petrijanec te KUD Zavičaj Sračinec, čipkarska sekcija.