Proslavljen Majčin dan u Sračincu

Udruga Kap dobrote  14. svibnja organizirala je proslavu „Majčinog dana“ u Domu kulture.

– Uvođenje „Majčinog dana“ znak je duhovnog preporoda  našeg naroda. Jer tko će bolje odgajati nova pokoljenja ako ne  mati, tko će vjernije predati novom rodu naše vjerske i hrvatske tradicije. Tko će bolje usaditi u dušu mladeži ljubav i poštovanje ako ne mati. Našim dragim i dobrim majkama zahvaljujemo za sve ono što imamo i što jesmo. Uz majčin dan sjećamo se svih onih majki, onih junakinja i mučenica koje oblikuju dušu pojedinca i čitavog naroda. Sjećamo se i svoje rođene majke koja je zavrijedila našu najveću pažnju, ljubav i zahvalnost. Radosni što barem jedan dan u godini možemo zahvaliti svojim majkama na svemu što nam pružaju, željeli smo pjesmama, riječima i vedrim stihovima izmamiti osmijeh na njihovim licima, – poručuju iz udruge Kap dobrote.

Program proslave Majčinog dana započeo je mjerenjem tlaka i kontrole šećera u krvi. Unatoč kišnom danu okupio se veliki boj žena, majki, a bilo je i  očeva.

Slijedio je prigodni kulturni program. Dječji zbor sv. Mihael iz Sračinca otpjevao je pjesmu „Ovo je dan“ uz klavirsku pratnju  Tomislava Krobota. Katarina Vinter recitirala je pjesmu „Moja majka“a Rahela Balentović je pozdravila nebesku Majku pjesmom „Večernji zvon“ uz pratnju Tomislava Krobota. Jana Plantak zahvalila je svim majkama u pjesmi „Mojoj mami“. Na kraju programa  profesor glazbe Andrej Križanec  prekrasno je  izveo pjesmu „Hvala ti mati“ uz vlastitu pratnju. Program je vodila Leona Banjac.

Ovu proslavu uzveličali su svojim prisustvom načelnik općine Božidar Novoselec, predsjednik općinskog vijeće Krunoslav Lukačić, župnik župe Sračinec vlč. Siniša Dudašek.

Na kraju programa obratila se predsjednica udruge Darinka Kovačić i načelnik Božidar Novoselec čestitajući svim majkama – Sretan i blagoslovljen majčin dan!