Proslavljen Majčin dan u župi Sračinec.

Udruga “Kap dobrote” zajedno sa župnikom Sinišom, i vlč. Anđelkom organizirala je proslavu Majčinog dana u župnoj crkvi u Sračincu. Na kraju mise prigodnim riječima obratila se predsjednica Udruge Darinka Kovačić. 

– Svibanj je mjesec buđenja prirode, rađanja novog života. Svibanj je mjesec ljubavi. O ljubavi je nemoguće govoriti bez majke jer majka ja simbol ljubavi, ona je početak novog života. Svake godine kad nas svibanj podari svojom ljepotom, oglase se večernja zvona koja nas pozivaju da ljubav uzvratimo ljubavlju. Uz Majčin dan sjećamo se napose svih onih majki, onih junakinja i mučenica koje oblikuju dušu pojedinca i čitavog naroda. Sjećamo se i svoje rođene majke koja je  za vrijedila našu najveću pažnju, ljubav i zahvalnost. Prema tome ljubimo naše majke zbog njihove plemenitosti, nježnosti i topline našega doma. Budimo Bogu zahvalni za naše majke koje su nam riječima i dijelima pokazale što znači ljubiti. Svim majkama želim sretan i blagoslovljen Majčin dan – rekla je Darinka Kovačić.

Na izlazu iz crkve svaka je majka dobila cvijet. Udruga je darovala cvijeće i svim majkama koje su uključene u projekt “Zaželi”, a zahvalili su i Općini Sračinec na financijskoj potpori.