Proslavljen Majčin dan

U nedjelju 1. svibnja u općini Sračinec svečano je obilježen Majčin dan. U domu kulture se unatoč lošem vremenu okupio velik broj žena, majki, baka i pozvanih gostiju.

Već trinaestu godinu za redom u organizaciji udruge “Kap Dobrote” slavi se dan majki i majčinstva. Tradicionalno, med. sestre, članice udruge mjerile su krvni tlak i šećer u krvi.

Nakon toga sljedio je kulturno- umjetnički program i druženje, uz darivanje cvijeća svim ženama za njihov dan. Ove godine nastup zbora “ACAPELA” KUD-a Zavičaj, pod stručnim vodstvom gospođe Zdenke Knapić razveselio je i obogatio lijepom pjesmom sve prisutne.

Kako je glazba zvonka radost, pjevanje naše djece uvijek iznova izmami nam suze na oči, a tako je bilo i ove godine. Pjevali su učenici sedmog razreda osnovne škole Sračinec, Mia Habek i Karlo Kovačić uz klavirsku pratnju Tomislava Krobota.

Naša sumještanka gospođa Ivka Majcen pročitala nam je svoju pjesmu koju je napisala za sve majke. Kroz cijeli program nadahnuto nas je vodila mlada i nadarena Ivana Levanić. Od pozvanih gostiju odazvao se zamjenik načelnika Općine Sračinec gosp. Krunoslav Lukačić, župnik naše župe gosp. Siniša Dudašek i velečasni gosp. Leonardo Šardi.

Hvala im što su našu proslavu učinili još lijepšom svojim dolaskom.

Darinka Kovačić