Radionica : Starenje i komunikacija sa starim osobama

U petak 12. ožujka u organizaciji udruge Kap dobrote održana je tematska radionica „Starenje i komunikacija sa starim osobama“. Na početku radionice prisutne je pozdravio zamjenik načelnika Krunoslav LukačiĆ , koji je istaknuo da se OpĆina Sračinec u suradnji sa gospođom Nadom Liber predsjednicom Crvenog križa Varaždinske županije veĆ prošle godine pokrenula projekt pomoĆi starim i nemoĆnim sa kojim Će nastaviti i ove godine uz pomoĆ djelatnica koje su zaposlene u sklopu javnih radova .
Predsjednica udruge Kap dobrote Darinka KovačiĆ prezentirala je ideju udruge da se sve mještane opĆine starije od osamdeset godina povodom njihovog rođendana posjeti te im se uruči simboličan poklon .
Radionicu je održala profesorica Stanka Vereš dugogodišnja voditeljica rada sa starijima u Centru za socijalnu skrb. Radionici su pristupili volonteri Udruge Kap dobrote i članovi mjesnog odbora Sračinec , koji su također pokazali želju da se uključe . Pošto je starijih osoba sve više potrebno je i više volontera naročito mladih .
Cilj radionice bio je povezati teoriju sa praksom , govorilo se o procesu starenja , slabljenje funkcionalnih sposobnosti s godinama , što je to , što je smrt , kako razgovarati sa nekim tko je u fazi umiranja .
Također se govorilo o tome kako uĆi u kuĆu starih i nemoĆnih jer naš izraz lica govori više od tisuĆu riječi , tj uči u kuĆu sa istinskim smiješkom , stisnut ruku to je ono što otvara sva vrata ali i srca .

Autor: k.l.