Sračinec bio domaćin odličnom stolnoteniskom meču

U petak je u sportskoj dvorani Osnovne škole Sračinec održan susret trećeg kola ETTU kupa između domaćina, STK Starr iz Varaždina i belgijskog kluba TT Logis Auderghem. Bila je ovo prilika za stotinjak gledatelja u dvorani da pogledaju četiri atraktivna meča i upoznaju se sa sportom koji rijetko mogu uživo gledati.

– Iznimno sam sretan što smo bili u prilici organizirati jedan ovakav vrhunski sportski događaj. Na području naše općine postoji duga tradicija igranja stolnog tenisa, naš STK Sračinec djeluje od 1981. godine i ostvaruje odlične rezultate. Ove su se godine naši stolnotenisači plasirali u prvu ligu sjever i ovo je na neki način i poklon njima, jer će oprema s ovog meča ostati njima na korištenje. Hvala gospodinu Ređepu koji nam je uputio zahtjev za organizaciju ovog susreta koji je na kraju ovako odlično organiziran. – naglasio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon četiri odigrana meča, belgijski je prvak TT Logis Auderghem ubilježio pobjedu od 3:1 nad varaždinskim Starrom. Uzvratni susret igra se za tjedan dana igra u Belgiji.

– ETTU je europska liga u stolnom tenisu, odmah ispod Lige prvaka, a u njoj smo rangirani kao 20. ekipa. Naši su protivnici bili stolnotenisači TT Logis Auderghem, jedne od najboljih ekipa Belgije. U našem klubu imamo razvojni program kroz koji promoviramo stolni tenis u našoj regiji sjever, a s načelnikom Novoselcem smo u nekoliko minuta dogovorili da se ovaj susret održi u Sračincu. Uvjeti ovdje su odlični, razmišljamo čak da iduće godine drugi dio prvenstva igramo u Sračincu. – rekao je Ronald Ređep, igrač i predsjednik STK Starr Varaždin.