Sretan vam Uskrs u ukrašenom Sračincu i Svibovcu Podravskom!

Uoči ovogodišnjih uskrsnih blagdana Savjet mladih Općine Sračinec dao je svoj doprinos uređenjem javnih površina na području općine. Prilika je to da mladi na ovaj način daju svoj doprinos donoseći duh Uskrsa mještanima općine, ali i svima koji naseljem danomice prolaze ili su dragi gosti u općini Sračinec.

Tako je na samom ulazu u Sračinec, postavljen uskršnji zec, ali i prigodan natpis „Sretan Uskrs“ koji su za ovu priliku za Savjet mladih izradili Dubravko i Milena Benić.

Uz glavnu prometnicu u Sračincu, kod Doma kulture, postavljen je i vlak koji mami poglede svih prolaznika, a za čiju su pomoć u  izradi članovi Savjeta mladih zahvalni i Marijanu Liberu i OPG Križnjak koji su ustupili svoje vrijeme i dio resursa za izradu.

Savjet mladih na taj način pridružuje se uređenju Općine za blagdan i želi svim mještanima Sretan Uskrs!

Prošle je godine KUD Benedikt  uz financijsku pomoć Općine  Sračinec krenuo u nabavku uskrsnu pisanicu, koja je bila izložena za dane velikog tjedna i sam Uskrs. Ove godine smo željeli  na pisanici istaknuti  motive Svibovca Podravskog kakav je nekad bio i motive koji su obilježje našeg sela kao što su – mlin na Dravi,  kapela sv. Benedikta, kuće kako su nekad izgledale. KUD Benedikt i udruga Črepičar angažirali  su sumještanku umjetnicu Ninu Charlottu  Šobak  da oslika pisanicu ovim motivima. Suradnja udruga potvrđuje da svi zajedno želimo što ljepši  Svibovec Podravski, a suradnja i potpora Općine Sračinec dokazuje da zajedno radimo dobar posao. KUD Benedikt mještanima Svibovca Podravskog i svim ljudima dobre volje želi sretan Uskrs!