Stariji i bolesni hodočastili u Ludbreg

Udruge „Kap dobrote“  posljednje nedjelje u kolovozu organizirala je autobus za stare i bolesne osobe u Svetište predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg. Te nedjelje hodočastili su bolesnici, osobe s invaliditetom, medicinsko osoblje, djelatnici Crvenog križa i Caritasa.

Hodočašće je započelo pobožnošću križnoga puta koji je predvodio vlč. Leonardo Šardi, nekadašnji kapelan naše župe koji je ujedno i biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i  njihovih obitelji.

Mons. Đurkan je prije svete mise pozdravio okupljene svećenike, medicinsko osoblje, karitativne djelatnike i djelatnike Crvenog križa , vjernike i sve volontere, posebno bolesnike, riječima: „Najvažnija lekcija koju čovjek može naučiti u životu nije to da u svijetu postoji bol već da o nama ovisi koliko ćemo koristi od nje dobiti i da nam je dopušteno pretvoriti je u milost“.

Misno slavlje predvodio je vlč. Dragutin Goričanec te je istaknuo: „Važno je tijelo, potrebno ga je njegovati i čuvati, ali još je važnije njegovati svoju dušu, hraniti je riječju Božjom i euharistijskim kruhom.”

Na kraju sv. Mise mons. Đurkan je pozvao vjernike na kratku okrepu i druženje.

Iz Udruge Kap dobrote zahvaljuju Općini Sračinec na pomoći.