Stjepan Bešenić nastupa na Europskim sveučilišnim igrama

Student pete godine Kineziološkog fakulteta iz Svibovca Podravskog, Stjepan Bešenić nastupit će na Europskim sveučilišnim igrama koje idući tjedan počinju u Zagrebu. Stjepan je član Karate kluba Hercegovina – Zagreb, a predstavljat ću Zagrebačko sveučilište u karateu (borbe 67 kg ) – prvo u ekipnom dijelu natjecanja u utorak, dok se u srijedu bori u pojedinačnoj konkurenciji. Stjepan je svojim odličnim sportskim rezultatima zaslužio stipendiju Općine Sračinec koju koristi više godina.

Europske sveučilišne igre su najveći sportski događaj u novijoj Hrvatskoj povijesti te će okupiti sve najbolje studente sportaše iz Europe. Igre se odvijaju od 12. do 25. srpnja u Zagrebu i Rijeci.  Svi sportaši će biti smješteni u novoobnovljenim studentskim domovima u te će tih nekoliko tjedana živjeti zajedno. Uz veliko otvorenje igara u Zagrebu sve će podsjećati na malu olimpijadu.

“Ove igre su vrlo bitne jer potiču i obrazovanje i sport što je vrlo bitno u razvijanju dualnih karijera i poticanja sportaša na obrazovanje. Nadam se dobrom nastupu i osvajanju medalje što bi za mene bio još jedan poticaj za daljnji rad i napredak.” – rekao je Stjepan Bešenić.